În timp ce premierul ungar Viktor Orban și-a întărit legislativ înclinațiile autocratice pe fondul stării de urgență, reducând la un simplu „decor” puterea parlamentară, populația se înarmează. La propriu.

După ce au devalizat stocurile de zahăr și făină, mulți cetăţeni din Ungaria trec la autoapărare, pentru a face față unui posibil val de criminalitate cauzat de pandemia Covid-19, relatează presa locală, potrivit Courrier International.

Vânzările de arme și echipamente de autoapărare disponibile cu sau fără licență au luat avânt.

Pistoale de alarmă cu gaz, spray-uri lacrimogene, arme care trag gloanțe de cauciuc, chiar și … arbaletele se epuizează ca făina și zahărul din supermarketurile ungare.
„Clienții intră în panică din cauza virusului și se grăbesc să achiziţioneze orice îi poate proteja”

„Epidemia ridică temeri legate de o creștere a jafurilor și a infracțiunilor, de aici creșterea semnificativă a activității magazinelor specializate”, explică publicația HVG despre acest „atac asupra armurierilor” .

„Clienții intră în panică din cauza virusului și se grăbesc să achiziţioneze orice îi poate proteja. Producătorii și angrosiștii sunt pe cale să îşi epuizeze stocurile”, precizează pentru site-ul de informații Index proprietarul a trei mărci din Budapesta, care evocă o „situație similară” și în provincie.

mai mult la  /universul.net/

Lasă un răspuns