Premierul ungar Viktor Orban a evocat vineri in interviul sau saptamanal radiodifuzat o legatura intre imigratie si noul coronavirus, care ar fi fost „introdus de straini si care se propaga intre ei”, noteaza AFP. El a avertizat, totodata, ca epidemia nu se va incheia in cateva saptamani, a consemnat MTI, citata de Agerpres.

„Vedem clar ca strainii sunt in principal cei care au introdus boala si ca aceasta se propaga printre straini”, a declarat Orban, in contextul in care, din cele 19 cazuri de Covid-19 inregistrate in Ungaria, peste jumatate sunt in randul unor cetateni iranieni beneficiari de burse acordate de guvernul de la Budapesta.

Viktor Orban a justificat astfel inchiderea campusurilor universitare, subliniind ca aici invata un mare numar de straini.

„Nu este o intamplare ca virusul a aparut pentru prima data la iranieni. Nu putem separa zecile de mii de studenti straini de studentii unguri”, a mentionat el.

Potrivit lui Orban, Ungaria poarta „un razboi pe doua fronturi, cel al migratiei si cel al coronavirusului, care sunt legate pentru ca amandoua se propaga prin deplasari”.

mai mult la   www.aktual24.ro

Lasă un răspuns